• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Handbook of Food Processing

Food Preservation

Hardcover | Engels | Contemporary Food Engineering | nr. 34
€ 250,45
+ 500 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Packed with case studies and problem calculations, Handbook of Food Processing: Food Preservation presents the information necessary to design food processing operations and goes on to describe the equipment needed to carry them out in detail. The book covers every step in the sequence of converting raw material to the final product. It also discusses the most common food engineering unit operations and food preservation processes, such as blanching, pasteurization, chilling, and freezing to aseptic packaging, non-thermal food processing, and the use of biosensors.

Highlights Include

  • Case study on the effect of blanching conditions on sulforaphane content in purple and roman cauliflower (brassica oleracea l. Var. Botrytis)
  • Principles of thermal processing described along with thermal process calculations
  • Case study on microwave preservation of fruit-based products: application to kiwifruit puree
  • Principles and applications of Ohmic heating
  • Advances in food additives and contaminants
  • Use of edible films and coatings in fresh fruits and vegetables preservation

The book provides information regarding the common food preservation methods such as blanching, thermal processing of foods, canning, extrusion-cooking, drying or dehydration of foods, chilling, and freezing. It also describes the principles and applications of new thermal and non-thermal food processing technologies, i.e., microwave heating, ohmic heating, high pressure (HP) processing, pulsed electric field (PEF) processing, magnetic fields, ultrasound, use of edible films and coatings, food packaging-aseptic packaging, and modified atmosphere, biosensor and ozone applications. The book helps you keep up with diverse consumer demands and rapidly developing markets.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
22
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 34

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781498721752
Verschijningsdatum:
23/10/2015
Uitvoering:
Hardcover
Bestandsformaat:
Genaaid
Afmetingen:
178 mm x 254 mm
Gewicht:
1495 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 500 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Vaderdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Vaderdag
VADERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
VADERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.