• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten

Boekje vakantie

Vakantie! Iedereen vult ze anders in, maar in elke bagage past wel een boek. Daarom hebben wij een mooie selectie gemaakt om te lezen, te leren en te beleven.

Elk van onze tips kan je bij jou thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel in de buurt.

Reizen begint altijd in je hoofd

Van romans, thrillers en jeugdboeken over historische en culturele boeken tot kookboeken. Goed voor elke bestemming. Want of je nu ver weggaat of gewoon thuisblijft, vakantie begint altijd in je hoofd. Dus sluit je ogen, nee wacht … lees verder en laat je alvast meevoeren door een virtuele reis naar een paar van onze favoriete bestemmingen. Klaar?

Boekje vakantie naar Frankrijk

De beste boeken van Frankrijk

We beginnen in Frankrijk, nog altijd de favoriete vakantiebestemming van heel wat Belgen. Elke streek heeft immers zijn eigen charmes en je kan letterlijk blijven ontdekken; zowel met de auto, met de fiets of te voet. En omdat we een landstaal delen, zijn we natuurlijk vertrouwd met de cultuur, de geschiedenis en de gastronomie van het land. Geen wonder dat ons aanbod zo rijk is!

De beste boeken van Italië

Via de Provence komen we in Italië terecht. Hier regeert de passie en dat merk je aan alles. Kijk maar naar de heerlijke keuken, de dramatische kunst, de turbulente geschiedenis of de hartstochtelijke sportfans. Geen wonder dat heel wat Belgen er hun hart hebben verloren. Voor wie het land nog niet zo goed kent, is dit een unieke gelegenheid om eens verder te kijken dan de plaatselijke pizzeria.

Boekje vakantie naar Italië

Boekje vakantie naar Duitsland

De beste boeken van Duitsland

We springen over de Alpen en landen in Duitsland waar de zee meer een meer is en de wouden zwart zijn. Land van die Mannschaft en ontelbare clichés maar bovenal een land met prachtige natuur, culturele schatten en mooie steden die het ontdekken waard zijn. Aan reisgidsen dus geen gebrek! En Duitsland is ook de bakermat van krimis, sprookjes, filosofen en tal van grote schrijvers. Redenen genoeg dus om onze selectie te bekijken.

De beste boeken van Scandinavië

We reizen verder naar Denemarken, Zweden en Noorwegen, landen die we gemakshalve onder de noemer Scandinavië plaatsen. Hun betoverende natuur, het noorderlicht, de mythologie en de sagen spreken natuurlijk tot de verbeelding, maar ook als het over geluk en ecologie gaat, kijken we vaak naar het noorden. Doe er nog een Scandinavische thriller bij en je hebt geen enkel excuus om niet op ontdekking te gaan.

Boekje vakantie naar Scandinavië

Boekje vakantie naar België

De beste boeken van België

We hebben onderweg heel wat gezien, geleerd en beleefd, maar uiteindelijk zijn toch weer blij om thuis te komen in België. Al heb je het intussen helemaal gehad met ‘staycation’, ons land blijft verrassen en intrigeren en als de Rode Duivels spelen, komen we graag samen om te supporteren. Wie de drukte liever ontvlucht, vindt heel wat inspiratie in onze selectie.

De beste boeken van Verweggistan

En omdat wij voor onze klanten altijd een beetje verder willen gaan hebben we ook heel wat inspiratie buiten Europa verzameld. Ligt de sleutel van geluk en wijsheid in het oosten? En is liefde écht zo universeel als we denken? En welke internationale bestsellers moet je gelezen hebben? Welkom in Verweggistan!

Boekje vakantie naar Verweggistan