Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
De la plaine maraîchère de la Durance, à la Camargue et ses salines, des senteurs de la garrigue, aux parfums de Grasse, sans oublier les pays de l'olivier, et les vergers du Luberon, « Provence, jardin de vie » explore cette région par les plantes les plus typiques, qui constituent ses paysages et son identité culturelle : l'olivier, bien sûr, indissociable de l'huile d'olive ; le noyer, dont le bois est à l'origine des plus belles commodes arlésiennes, armoires de mariage, ou panetières ; la lavande, le jasmin, l'œillet et la rose, indispensables à l'élaboration des parfums ; les amandes, qui servent à la confection du nougat et des calissons d'Aix ; la garance et la morue, que l'Histoire a étrangement associées ; les tomates, aubergines, poivrons et courgettes, légumes emblématiques du Midi, qui composent la fameuse ratatouille ; la carde et l'artichaut, motifs récurrents des faïences de Moustiers et des Indiennes nîmoises.
Une découverte originale de la Provence, qui permet de dresser un portrait vivant des végétaux, et de décliner leur utilisation dans des domaines aussi variés que la gastronomie, l'artisanat, les arts décoratifs, et les jardins.