• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Wetenschap
  4. Techniek
  5. Biotechnologie & Chemische technologie
  6. Oxidation in Foods and Beverages and Antioxidant Applications

Oxidation in Foods and Beverages and Antioxidant Applications

Understanding Mechanisms of Oxidation and Antioxidant Activity

€ 474,95
+ 949 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Oxidative rancidity is a major cause of food quality deterioration, leading to the formation of undesirable off-flavours as well as unhealthful compounds. Antioxidants are widely employed to inhibit oxidation, and with current consumer concerns about synthetic additives and natural antioxidants are of much interest. The two volumes of Oxidation in foods and beverages and antioxidant applications review food quality deterioration due to oxidation and methods for its control.The first volume focuses on oxidation mechanisms and antioxidant activity. Initial chapters in part one describe oxidation processes in foods, including the role of metals, heme proteins and lipoxygenase. The impact of oxidation on food flavour and the health aspects of oxidized fats are also covered. Final chapters in part one review the measurement of the extent of lipid oxidation and methods for food shelf-life determination. Part two discusses the ways in which antioxidants inhibit food oxidation, factors affecting antioxidant efficacy, methods to measure antioxidant activity and novel antioxidants.With its distinguished international team of editors and contributors, the two volumes of Oxidation in foods and beverages and antioxidant applications is standard references for R&D and QA professionals in the food industry, as well as academic researchers interested in food quality.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
432
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780081014721
Verschijningsdatum:
16/08/2016
Uitvoering:
Paperback
Bestandsformaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
603 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 949 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Moederdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Moederdag
MOEDERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
MOEDERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.