• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Native Crops in Latin America

Biochemical, Processing, and Nutraceutical Aspects

Hardcover | Engels | Food Biotechnology and Engineering
€ 351,45
+ 702 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Functional foods improve health and can reduce the risk of different diseases. In this sense, a variety of bioactive compounds present in functional foods are able to modulate inflammatory responses or exhibit interesting bioactivities such as antihypertensive, antioxidants, anticancer, antimicrobials, anticariogenics, among others.

There is a revalorization and mounting characterization on ancient grain crops of Latin America such as chia, amaranth, quinoa, Andean lupin, sacha inchi. This area also posseses a huge variety of native fruits such as camu camu, goldenberry, lucuma, which have health-promoting compounds. Native Crops in Latin America: Biochemical, Processing, and Nutraceutical Aspects explores recent investigations related to the potential use of the native crops as sources of bioactive compounds (proteins, hydrolysates, peptides, antioxidants, essential lipids, dietary fiber, pre- and probiotics) and as ingredients in functional foods.

Key Features:

  • Contributes to increasing knowledge of Latin American crops
  • Contains information of various native crops and nutraceutical potentiality
  • Discusses characterization of their by-products
  • Explores revaluation and food application for enrichment food matrices
  • This book contains recent findings impacting research in subjects such as cardiovascular and gastrointestinal systems, gut microbiota, delivery systems, product development, and gastronomy. Such information on Latin American crops may significantly influence the well-being, health, and nutrition of consumers. This will be a useful resource for food scientists, food technologists, nutritionists, ingredient manufacturers, and health care professionals, and relevent knowledge for any University's Food Science department.

    Also available in the Food Biotechnology and Engineering series:

    Volatile Compounds Formation in Specialty Beverages,

    edited by Felipe Richter Reis and Caroline Mongruel Eleutério dos Santos (ISBN: 9780367631901)

    For a complete list of books in this series, please visit our website at: https: //www.routledge.com/Food-Biotechnology-and-Engineering/book-series/CRCFOOBIOENG

    Specificaties

    Betrokkenen

    Uitgeverij:

    Inhoud

    Aantal bladzijden:
    382
    Taal:
    Engels
    Reeks:

    Eigenschappen

    Productcode (EAN):
    9780367531409
    Verschijningsdatum:
    12/04/2022
    Uitvoering:
    Hardcover
    Bestandsformaat:
    Genaaid
    Afmetingen:
    156 mm x 234 mm
    Gewicht:
    739 g
    Standaard Boekhandel

    Alleen bij Standaard Boekhandel

    + 702 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
    MUST-HAVES

    Hier bloeit iets

    Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
    MUST-HAVES
    Hier bloeit iets
    AANGERADEN

    Onze cadeautips

    voor Vaderdag
    AANGERADEN
    Onze cadeautips voor Vaderdag
    VADERDAG ACTIE

    Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

    bij een Vivlio e-reader
    VADERDAG ACTIE
    Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
    Standaard Boekhandel

    Beoordelingen

    We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.