Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Tomato is a popular fresh vegetable crop. Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici is a fungal pathogen responsible for wilt disease of tomato that causes significant yield losses. Generally, fungicides are used to combat the problem. However, due to ill effects of synthetic agrochemicals on health and environment, scientists are in search of alternative eco-friendly strategies for management of phytopathogens. The present study was carried out for the biological control of F. oxysporum f. sp. lycopersici using extracts of radish (Raphanus sativus L.) and seven species of a biological control agent Trichoderma. T. harzianum was found to be the most effective biocontrol agent against the pathogen followed by T. aureoviridi and T. hanatus resulting in 74%, 70% and 67% inhibition in fungal growth, respectively. Likewise, Chloroform fraction of methanolic leaf extract and n-butanol fraction of methanolic root extract of radish exhibited the best antifungal activity causing 52-64% and 62 -95% reduction in fungal biomass over corresponding control treatments, respectively. The present study concludes that the pathogen can be managed effectively by using T. harzianum and extracts of radish.