Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The book entitled "Influence of zinc and iron for maximizing seed yield and quality parameters of wheat (Triticum aestivum L.)" describe how to maximize seed yield and seed quality aspects by using basal doses of zinc and iron particularly in wheat variety K-9162 (Gangotri). The quality seed played an important role in deciding the performance of the crop. Considering the high demand of seed by farmer's supply of quality seed at reasonable price is a major objective of seed technology. This objective can be achieved by best combination of balance fertilization. In order to exploit yield potentiality of varieties, adequate and balanced plant nutrition is must for enhancing the seed yield and seed quality per unit area and there by reduces the production cost. The experiment was carried out at C.S. Azad University of Agriculture & Technology, Kanpur. I hope that technology developed will be useful for the farmers, researchers and extension workers. The information generated may be used for further advanced research.