Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
A thorough survey of four tehsils of Sargodha District was carried out to investigate the present status of citrus decline in citrus orchards. The maximum fungi (39.52 %) were isolated from the roots followed by the soil (38.86%). The maximum Fusarium spp followed by Aspergillus and Alternaria were isolated from the collected samples of roots and soil from the four tehsils of Sargodha District. The maximum Fusarium spp was isolated from the roots of declining citrus trees from the tehsil Bhalwal (68.57%) followed by the Kot Momin (65.87%), Sillanwali (55.87%) and Sargodha (50.32%). F. solani gave the maximum mycelial growth on the Corn Meal Dextrose Agar medium followed by the Potato Dextrose Agar medium and then Malt Extract Agar medium. The maximum growth of F. solani was observed at pH 6 followed by 5, 4 and 7. While minimum growth was obtained at 3, 8 and 9 pH respectively Toxin studies were also carried out using thin layer chromatography which revealed that F. Solani produces toxins (anhydrofusarubin) which may cause decline in citrus.