Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The present investigation was carried out with six chickpea genotypes viz. ICCV 88506 (Tolerant, National check), HC-1, H03-56, H07-120, H08-71 and H09- 96 differing in their cold sensitivity, to study the low temperature (5°C) induced changes in morphological, physiological, biochemical, yield and its attributing character under field conditions. Higher activities of antioxidant enzymes, lower accumulation H2O2 and MDA content in HC-1 and H07-120 than all others indicated that these enzymes play a key role in removal of ROS better in these genotypes than all other six chickpea genotypes, thus minimizing the cellular damage caused by ROS under chilling stress. Hence, the mechanism of cold tolerance was better in HC-1 and H07-120 than other six chickpea genotypes as found from physiological, biochemical, reproductive behavior, yield and its attributing traits studied.