Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chitinases are hydrolytic enzymes that break down glycosidic bonds in chitin. Chitinases belong to glycosyl hydrolase families. The chitinases are present in chitin-containing microorganisms, bacteria and plants with a diversity of roles, such as chitin metabolism in growing hyphae, defence mechanisms in response to pathogens and abiotic stress, in nutrition and parasitism. It is also used for production of single cell protein for animal and aquaculture feed, for the isolation of fungal protoplasts, preparation of bioactive chito-oligosaccharides and for phytopathogen inhibition, reinforcement of plant defence. In the current study biochemical and molecular methods are used to screen chitinase gene from the following bacteria i.e. Xanthomonas campestris, Pseudomonas syringae, Aurobacteria flouresecense, Azospirilla brasilense, Pantoea sp., Corynebacterium menutissum, Acinetobacter lwoffi and Bacillus cereus. This study will be helpful for Plant pathologist, Industrialist, Physician and Pharmacist etc.