Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Worldwide, mango fruit crop cultivation covered an area ca. 4946 thousand ha in 2010-11 & its production recorded 37 m tonnes. India occupies top position in the world, accounts ca. 40% of the total mango production. Mango processing occurs in India with the variety of fruit products starting from immature to ripe stages. Mango-peel waste may accounts ca. 25%. Presently, mango-peel waste gets dumped for field manure or as a stray cattle feed. It is excellent source of cellulose due to being ligno-cellulosic. An attempt has been made to use mango-peel waste for producing cellulases to be utilized in fruit-processing industry to enhance juice- clarity and quality. Hence, a potential utilization of mango-peel waste chosen as a substrate for producing enzymes, i.e. cellulases by using microbial system viz., Aspergillus niger. Thus, the proper utilization of mango-peel waste may result in high value added products, as reported in the book. A novel approach, as mentioned in the book may definitely prove to be an asset in resolving mango-peel solid -waste management, and also for quality juice-production from mango with improved agro-socio economy in times to come.