Winkelmandje

Vragen?

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen.
Mail of bel 078/10.00.78 (lokaal tarief).
Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.

Subtotaal€ 0,00

Verzendkosten

Totaal (inclusief BTW)€ 0,00

Verzendkosten

 • GRATIS bij afhaling in je Standaard Boekhandel.
 • Bezorgen in België (€ 2,45) en Nederland (€ 4,50)
 • Geen verzendkosten voor e-books

Betaling

 • Bij afhaling in je Standaard Boekhandel op vertoon van je klantenkaart
 • Online veilige betaling met SSL-verbinding
  onlinePaymentProviders

Het feest

Dimitri Casteleyn Paperback Nederlandstalig € 19,99
 • Op werkdagen voor 22 u. besteld, volgende dag geleverd
 • Bekijk meer info Bestel je op maandag t.e.m. vrijdag voor 22 uur? Dan wordt je bestelling de volgende dag geleverd.

  Bestel je op zaterdag of zondag? Dan wordt je bestelling dinsdag geleverd.

  We doen er alles aan om je bestelling op tijd te leveren, maar in uitzonderlijke gevallen kan de levering vertraagd zijn.
Beschikbaar binnen 30 min.:

Verzendkosten

 • GRATIS  bij afhaling in je Standaard Boekhandel.
 • Bezorgen in België (€ 2,45) en Nederland (€ 4,50)
 • Geen verzendkosten voor e-books

Betaling

 • Bij afhaling in je Standaard Boekhandel op vertoon van je klantenkaart
 • Online veilige betaling met SSL-verbinding

Omschrijving

Hoe ver ga je om het verleden recht te zetten? Maurits Matthys organiseert een feest voor zijn vijftigste verjaardag, in het kasteel waar hij woont. Een exclusief feest, met een select gezelschap van vijf mensen uit zijn schooltijd. Een diner met vijf gangen, met bijpassende wijnen, geserveerd door een butler. Allen zijn zij verbaasd om van Maurits te horen, want allen hebben zij zijn schooltijd tot een levende hel gemaakt. In deze bloedstollende pageturner ontvouwt zich pagina na pagina het meesterplan van Maurits, waarin hij de zwakke plekken van zijn oud-schoolgenoten analyseert, oude trauma’s oprakelt en zijn gasten confronteert met hun verleden. Handenwrijvend verkneukelt Maurits zich over hun lot – gerechtigheid! – maar al snel begint zijn plan scheuren te vertonen. Door in het verleden te vissen, komt hij erachter dat zijn gasten onberekenbaar zijn. En is zijn geheugen wel zo betrouwbaar als hij tijdens het uitdenken van zijn meesterplan dacht? Het feest is een tumultueuze roman over wraak en vergiffenis, status en macht, schuld en succes, en trauma en catharsis. Het is een boek dat je opslokt, maar ook de belangrijke vragen niet uit de weg gaat. Een onvergetelijke leeservaring.

Dimitri Casteleyn (1966) studeerde literatuur aan de Universiteit van Leuven. Zijn romandebuut werd genomineerd voor de Debuutprijs en zijn tweede roman haalde wekenlang de Top 10 in Vlaanderen. Ook maakte hij naast zijn literaire werk vijf tv-series voor VRT. Van zijn eerdere boeken werden 25.000 exemplaren verkocht in vier verschillende talen.

Bekijk een filmpje:

“Casteleyn heeft zijn definitieve intrede in de Vlaamse letteren niet gemist." – De Morgen

“Het zijn gouden tijden voor Dimitri Casteleyn, sterauteur. (…) Lees eens een boek van een Vlaams talent, en vertel erover." – Vrij Nederland
"

Productdetails

ISBN: 9789044635737
Publicatiedatum: 05/01/2019
Pagina's: 224
Uitgever: Prometheus
Gewicht: 289 gr
Uitvoering: Met zachte kaft
Afmetingen: 200 mm x 125 mm x 24 mm
Editie: 1

Reviews

(Net) nog geen Koch 19/02/2019 review.author.anonymous

Graag gelezen? Ja
Pageturner? Heel zeker
Goed boek? Nog (net) niet
Wie graag Herman Koch leest, zal genieten van dit boek. Het is een hele eer om met Koch vergeleken te worden en dit verdient deze schrijver.
De cover is erg uitnodigend (maar gebruik de volgende keer een andere materie, het boek voelt niet goed aan) en het verhaal is boeiend en verfijnd geschreven.
Alleen stelt het einde mij teleur. Te braaf. Er zat heel veel méér in voor iemand met zo'n schrijftalent. Dus toch nog geen Koch, maar wel al op de goede weg.

Klasreünie 11/01/2019 review.author.anonymous

De schrijver heeft blijkbaar een verleden als televisiemaker. En dat merk je vanaf het begin. De schrijfstijl is zeer direct en zeer visueel. De verscheidene camera invalshoeken zijn hier eigenlijk verschillende vertelstandpunten. In het begin is dat wat wennen, maar al gauw merk je de bedoeling daarvan. De personages kunnen beter aan bod komen en hun complexe persoonlijkheden, elk met hun verleden die ze meeslepen, worden bloot (sic) gelegd.
B. Herbert – voorzitter bibliotheekraad

Intrigerende mix tussen roman en triller 06/01/2019 Luc S.

Genoten van schrijfstijl en plots in het verhaal. Zeer meeslepend en zeker een aanrader.

Een echte aanrader 06/01/2019 Francis D.

Een boek met een heel leuke en spannende sfeer, je wil voortdurend verder lezen! Zeer goede uitwerking van de personages en een schitterend plot, een echte aanrader voor wie houdt van intrigerende page-turners !