• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Philippe Delzenne

Philippe Delzenne

Philippe Delzenne (Leuven, 1957) is een Vlaams stripauteur. Hij heeft sinds oktober 2009 de leiding over de stripreeks Jommeke en het team van Studio Jef Nys.

Philippe Delzenne werd geboren in Leuven en woont sinds 1986 in Brugge. In 1977 werd hij medewerker bij Frank Sels.

In 1979, door een advertentie in de krant, werd hij door Jef Nys verkozen als een van de vaste medewerkers en verantwoordelijke van de Jommeke-strips. Samen met nog andere tekenaars, ging hij aan de slag in de Jef Nys-studio.

In de periode van 1986 deed hij afstand van het tekenen van Jommeke. Hij solliciteerde als hulp voor tekenaar Peyo, waar hij tien jaar lang de verhalen van de Smurfen hielp tekenen en bedenken.

In 1998 keerde Philippe Delzenne terug naar Jommeke. Sinds dat jaar tekent hij, samen met zijn collega Gerd Van Loock, de verhalen van Jommeke. Jef Nys zag nauw toe op het resultaat en gaf aanwijzingen indien nodig. Dit tot hij overleed in 2009.

In oktober 2009 nam Philippe Delzenne, al sinds 1980 in dienst bij Nys, de taak over als hoofd van de Jef Nys-studio onder de strikte regels van geen geweld, geen wapens, geen seks, geen drugs en dergelijke meer. Na de dood van Nys werd de stripreeks voortgezet en vanaf album 251 (Schattenjagers in Bokrijk) worden de auteurs - Philippe Delzenne en Gerd Van Loock - eveneens met hun naam vermeld.

Bron: Wikipedia

Meer over Philippe Delzenne

Resultaten voor "Philippe Delzenne"

38 resultaten

Filteren
24 van 38 resultaten getoond