• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Goedele Liekens

Goedele Liekens

Goedele Maria Gertrude Liekens (Aarschot, 21 januari 1963) is een voormalig Miss België (1986) en thans een Vlaamse tv-presentatrice en seksuologe.Goedele Liekens verwierf bekendheid toen ze op 9 mei 1986 Miss België werd. Toen alle missen naar de Miss Universe-verkiezing in Panama werden gestuurd, kwam Liekens regelmatig in opstand tegen de dingen waartoe de modellen werden gedwongen. Zo weigerde ze mee te doen aan deals waarbij de modellen 's nachts in hotels werden gedropt om als verrassing voor gasten die extra betaalden op te draven. De volgende ochtend moesten ze weer vroeg repeteren. Ook weigerde ze generaal Manuel Noriega de hand te schudden "omdat die een fout regime leidde". Tijdens een receptie vertelde Liekens minister Jean Gol "dat zijn gevangenissen niet goed draaiden". 

Na een verschijning op Humo's Pop Poll werd ze door Jan Lenferink benaderd om voor de VARA aan een praatprogramma mee te werken. Ze voltooide eerst haar opleiding en scriptie en presenteerde vanaf 1987 een praatprogramma op de Nederlandse televisie. 

Samen met een aantal andere televisiecollega's is Liekens één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie en ook productiehuis Jok Foe. 

Liekens is tevens sinds 1999 ambassadeur voor de Verenigde Naties.

Bron: Wikipedia

Meer over Goedele Liekens

Resultaten voor "Goedele Liekens"

23 resultaten

Filteren
23 van 23 resultaten getoond