Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The organized protection of animals and the necessity of meat in the human diet are grounded in an ideology of progress that had clearly emerged by the eighteenth century. Stone examines the changing status of animals, increased meat consumption, the nation-state's role in animal protection, and the emergence of non-governmental organizations dedicated to animal protection. This work emphasizes that animal protection and increased meat consumption occur with the expansion of world-level culture and that culture's ideology of progress. This world culture defines animal protection, including the alleviation of pain and suffering, as a necessary value and a goal of a progressive culture and its citizens. Yet, this same culture defines meat consumption, which is perceived as a dietary necessity and indicative of socio-economic development, as another characteristic of a progressive culture and its citizens. While this work examines the dual consumption and protection of animals, Stone also directs attention toward the human population growth and patterns of food production, distribution, and consumption.