Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
A successful attempt to isolate and characterize the anticonvulsant principle, in particular from the stem bark S. asper, was pursued. The study also validates the ethno-pharmacological potential of S. asper in the treatment of neurological disorders, such as epilepsy and depression. Although, it is evident that S. asper contains several important bioactive compounds, most of the compounds have not been properly evaluated for their biological activities. Hence, isolation of some pure phytopharmaceuticals is important as these can be used as lead molecules or pharmacophores, for synthesizing novel agents having good therapeutic activity. The results obtained from the study reveal a definite role of S. asper crude extract, different fractions and the isolated compound in suppressing seizures, with a noticeable effect in the depressive behavior of the tested mice. It is also clear from the study that per cent inhibition of seizures at variable doses of betulin vary significantly. The acceptable potency and lack of acute neurotoxicity promise the development of some potential neuropharmacological agents, of natural origin from S. asper.