Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Nitrogen (N) is most often a limiting factor in crop production. While legumes are able to meet a substantial proportion of their N demand from biological fixation, non-legumes depend mainly on fertilizer N. However, both crop types obtain a good part of their N from soil organic matter mineralization of which is highly dependent on plant itself. The studies reported herein aimed at elucidating mechanisms responsible for the differences in N acquisition by the two plant types. Since roots are the major instrument of N acquisition, their role in inducing the soil deliver N for plant utilization hardly needs emphasis. The aspects of root-induced N mineralization studied were i) nitrogen acquisition using conventional and 15N methods, ii) quantification of rhizodeposits using 14C, iii) root architecture, iv) rhizospheric microbial population and diversity, v) soil enzymes like dehydrogenase, amylase, cellulase, nitrate reductase, and vi) potential nitrification. The work reported herein will help the agriculturists and environmentalists for breeding and managing crop plants for higher productivity vis-à-vis environmental issues and efficient use of nutrients particularly N