Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
What use is physical chemistry to the student of biochemistry and biology? This central question is answered in this book mainly through the use of worked examples and problems. The book starts by introducing the laws of thermodynamics, and then uses these laws to derive the equations relevant to the student in dealing with chemical equilibria (including the binding of small molecules to proteins), properties of solutions, acids and bases, and oxidation-reduction processes. The student is thus shown how a knowledge of thermodynamic qualities makes it possible to predict whether, and how, a reaction will proceed. Thermodynamics, however, gives no information about how fast a reaction will happen. The study of the rates at which processes occur (kinetics) forms the second main theme of the book. This section poses and answers questions such as `how is the rate of a reaction affected by temperature, pH, ionic strength, and the nature of the reactants? These same ideas are then shown to be useful in the study of enzyme-catalysed reactions.