Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
El presente libro representa la publicación de la tesis doctoral titulada: Estudio cinético de las reacciones entre la piridoxamina y compuestos carbonílicos de interés biológico y biomédico, desarrollada en la Universidad de las Islas Baleares (2005-2008). Aquí se describen, de forma introductoria, algunas de las propiedades biológicas y químico-físicas de la piridoxamina, así como de otros derivados de la vitamina B6. También, se detalla el mecanismo general de la glicación proteica, proceso responsable del desarrollo de numerosas patologías asociadas a la diabetes. El motivo principal es posibilitar la descripción del efecto inhibidor de la piridoxamina sobre dicha glicación. Finalmente se presentan los trabajos que integran la tesis doctoral, mediante los cuales se contribuye a una mejor comprensión de las propiedades químico-físicas de la piridoxamina y de su mecanismo de acción como inhibidor de la glicación proteica.