Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Laat je betoveren door de meest veelzijdige regio van Italië. Het glooiende landschap met druivenvelden zover het oog reikt, verscholen burchten, gepassioneerde wijnboeren, pittoreske dorpjes, azuurblauwe meertjes en de verleidelijkste restaurants. De VN-organisatie UNESCO riep het wijnlandschap van Piemonte uit tot Werelderfgoed. Sindsdien is het aantal buitenlandse bezoekers dat Piemonte aandoet alleen maar toegenomen. De belangstelling voor dit fraaie stukje Noord-Italië nam nog meer toe toen Lonely Planet de regio met het predicaat ‘allerbeste bestemming in de wereld’ bekroonde.
Dit is de bakermat van beroemde rode wijnen als de koningswijn Barolo en de koninginnewijn Barbaresco. Maar ook witte wijnen als de Gavi, Roero Arneis en de Moscato d ‘Asti hebben hun weg naar de Nederlandse en Vlaamse huiskamer inmiddels gevonden. En wie kent niet de typisch Piemontese gerechten als vitello tonato, risotto met eekhoorntjesbrood of de beroemde pasta met witte truffel die vooral in de herfst wordt gegeten?
Auteur Rik Rensen, voormalige correspondent van NRC Handelsblad in Italië én columnist voor Italië Magazine neemt u in zijn nieuwe boek mee over de ongebaande paden van deze prachtige regio. Hij beschrijft de natuur, steden en de mensen die er wonen en geeft tips voor de 10 beste restaurants van de regio, de 10 leukste markten, de 10 aantrekkelijkste wijnproducenten en zijn 10 lekkerste gerechten.