Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Ik eet dus ik ben of hoe marketing ons dik maaktWist je dat fastfood en softdrinks goedkoper zijn dan groenten en fruit? En dat dieetontbijtgranen net meer calorieën bevatten dan gewone ontbijtgranen? Stond je er al eens bij stil dat light niet staat voor 'zonder', maar enkel 'met minder' calorieën? Het lijkt allemaal te gek voor woorden en toch is het de realiteit in de voedingswereld. Onze maatschappij en de bijbehorende marketing schuwen duidelijk het absurde niet. Zo maken sportvedetten reclame voor fastfood terwijl ze net achter gezondheidscampagnes zouden moeten staan om de jeugd te doen bewegen, toch? Door deze praktijken niet aan te pakken, duwt de maatschappij ons steeds meer in de richting van overgewicht en obesitas. En toch is het de persoon met obesitas die met de vinger gewezen wordt voor zijn eetgedrag en niet de maatschappij. Met Is dik in orde? wil Patrick Mullie de obesitasepidemie een halt toeroepen. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die zich ergert aan de huidige overconsumptie en de agressieve marketingcampagnes. Kortom, voor iedereen die inziet dat we minder moeten consumeren in het belang van onze gezondheid en het milieu.