Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Terwijl meer dan 60% van de in Nederland beschikbare geneesmiddelen oraal gegeven wordt, krijgt de vraag hoe deze geneesmiddelen op een juiste wijze toegediend moeten worden meestal weinig aandacht. Een goed inzicht in f- toren die de opname van orale geneesmiddelen en daarmee het uiteindelijke effect kunnen beïnvloeden, is hierbij van belang. Algemeen geldt dat de orale toedieningsroute de voorkeur geniet, tenzij dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld een slechte geestelijke toestand, verlaagd bewustzijn, een buikoperatie of kans op aspiratie. Voornamelijk bij patiënten die sondevoeding krijgen, dienen de mogelijkheden en onmogelijkheden van orale toediening zorgvuldig bekeken te worden (zie hiervoor het beslismodel). Door middel van een uitwerking van een aantal belangrijke thema's is gep- beerd om inzicht te geven in de problematiek bij het gebruik van orale medi- tie. Gekozen is voor de volgende indeling: - Sondevoeding - Keuze van de sonde - De geneesmiddelvorm - Het geneesmiddel zelf - Invloed van voedsel - Het toedientijdstip in relatie tot de maaltijd - Geneesmiddelen per sonde - Individuele bereidingen - Microbiologie en hygiëne 1.1 Sondevoeding De reden voor het niet kunnen slikken door patiënten is divers. Er kan sprake zijn van verlaagd bewustzijn, ondervoeding, neurologische oorzaken of h- stel na een chirurgische ingreep. Als patiënten (tijdelijk) niet kunnen slikken is het noodzakelijk om te voeden middels parenterale, danwel via enterale weg.