Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Tinda gourd (citrullus vulgaris) belongs to family cucurbitaceae. Tindais a type of squash indigenous to Indo-Pakistan sub-continent which bears a close resemblance to early white bush scallop squash. As a matter of fact early bush scallop squash is locally known as Amexican tinda owing to their close affinity. The tinda gourd has a roundish fruit about the size of small turnip. It is picked up in raw stage when it has just shed off its pubescence but has very tender rind and soft seeds. But deficiency in available water under saline conditions causes dehydration at cellular level and eventually osmotic stress occurs. The excessive amounts of toxic ions like Na+ and Cl-create an ionic imbalance by reducing uptake of beneficial ions such as K+, Ca+2 and Mn+2. Keeping in view the extent of soil salinity and its effects on physical and physiological parameters of crops following objectives are formulated for the proposed study: 1. Screening of available tinda gourd germplasm for salinity tolerance. 2. Identification of morphological and physiological indicators for salinity tolerance in tinda gourd.