Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
De geur van witte rijst Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen Illustraties: Mirjam Letsch Redacteur: Hans de Clercq
Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven.
De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen staan aan de basis van dit kookboek.
Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto's en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken 'van iedereen, voor iedereen'. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?
De inzendingstermijn sloot eind juni 2015, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. 'Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven'.