• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Recht
  4. De arts en zijn vennootschap, 2de uitgave

De arts en zijn vennootschap, 2de uitgave

De juridische, fiscale en deontologische praktijk van vennootschappen en associaties van artsen

Filip Dewallens, Marc Gielis
Boek | Nederlands
€ 85,00
+ 170 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

De arts en zijn vennootschap
DE JURIDISCHE, FISCALE EN DEONTOLOGISCHE PRAKTIJK VAN VENNOOTSCHAPPEN EN ASSOCIATIES VAN ARTSEN


Professionele samenwerking tussen artsen biedt onmiskenbaar vele voordelen. De belangstelling voor professionele samenwerkingsvormen tussen artsen is dan ook bijzonder groot. Zo is er in de eerste plaats de kwalitatief-inhoudelijke bekommernis. De toenemende behoefte aan specialisatie vereist een doorgedreven samenwerking tussen artsen. Daar komen uiteraard financieel-organisatorische motieven bij. Een samenwerkingsverband biedt immers de mogelijkheid om bij het einde van het professionele leven nog de vruchten te plukken van de opgebouwde praktijk. Ten slotte is er het verhoogde werkcomfort en de solidariteit in geval van afwezigheid door ziekte of verlof.
Naast de inhoudelijke en organisatorische motieven spelen ook fiscale motieven een belangrijke rol bij de keuze van een samenwerkings- of vennootschapsvorm. In dit boek wordt op een bevattelijke manier ingezoomd op die fiscale en parafiscale gevolgen. Zo worden de actuele tarieven in de vennootschapsbelasting vergeleken met die in de personenbelasting. Ook de mogelijkheid van de spreiding van het professionele inkomen in de tijd in een vennootschap wordt toegelicht. En bij de overdracht van de praktijk kan er via een enkele overdracht van aandelen voor gezorgd worden dat de vennootschap eveneens blijft voortbestaan aan een fiscaal gunstig regime. Het spreekt voor zich dat veel aandacht besteed wordt aan de impact van de nieuwe fiscale regels sinds de invoering van het Zomerakkoord (december 2017).
De auteurs:
FILIP DEWALLENS is advocaat en managing partner van Dewallens & partners, een advocatenkantoor gespecialiseerd in medisch recht en gezondheidsrecht. Filip doceert gezondheidsrecht en healthcare governance aan de KU Leuven en hij is verbonden aan de Ahlec-leerstoel (Antwerp Health Law and Ethics Chair) van de UAntwerpen. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Gezondheidsrecht en hij publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke boeken en artikels. Hij begeleidde het fusieproces van meer dan 30 ziekenhuizen en hij adviseert raden van bestuur, directiecomités, medische raden en ziekenhuisartsen. Hij was tussen 2004 en 2009 zelf bestuurder van ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA). Van 2013 tot 2017 was Filip lid van de raad van bestuur van de KU Leuven.
MARC GIELIS is verantwoordelijke fiscaal en patrimoniaal advies, maakt deel uit van de afdeling ‘Van Breda Advisory’ en is tevens belastingconsulent bij Bank J. Van Breda en C° NV. Hij begeleidt in deze functie dagdagelijks uitoefenaars van vrije beroepen en ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Tevens is hij redactielid van de uitgave ‘Het onroerend goed in de praktijk’, auteur van een aantal fiscale boeken en gastdocent aan Odisee, EHSAL Management School en Vives/Brugge Business School. Hij is ook een gewaardeerd spreker voor beroepsverenigingen.
Klik hier om de inhoudsopgave te downloaden.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
798
Taal:
Nederlands
AVI-niveau (oud):
9

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789089777706
Verschijningsdatum:
27/04/2018
Uitvoering:
Boek
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 170 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
YOUNG ADULT-EVENT

Kom naar YA-day op 15 april

in De Krook in Gent
YOUNG ADULT-EVENT
YA-day Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.