Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In September 2008, an international conference on the history of alchemy was held at El Escorial, close to the ancient location of the distilling houses operating under royal patronage during the second half of the 16th century. The present book consists of a selection of the papers presented then, shedding light on little-studied medieval and early modern texts, important alchemical doctrines such as medieval corpuscularianism, early modern spiritus mundi or the function of salt within chymical principles, and discussing such prominent figures as Paracelsus, Isaac Hollandus, Michael Sendivogius, Fontenelle or G. E. Stahl. Last but not least, the book offers new insights on the most recent history of Spanish alchemy.