Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In India medicinal plants are used as therapeutic source for treating various diseases. Cashew (Anacardium occidentale Linn.) belongs to the family Anacardiaceae originates from South and Central America. The presence of secondary metabolites and complex structure compounds provide medicinal and therapeutic properties. The antioxidant compounds from plant extracts have been extensively developed for utilization in foods, in industrial applications and in animal organisms. Agar well diffusion method was carried out to determine antibacterial activities of leaf, bark, nutshell and testa extracts in different solvents against E.coli, Bacillus cereus, Salmonella typhi, Staphylococcus aureus, and Klebsiella pneumonia. Antifungal activities of leaf, bark, nutshell and testa extracts and in different solvents against Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Penicillium chrysogenum and Candida albicans using agar well diffusion method. The antioxidant activity of plant extracts were assessed by DPPH (1,1-Diphenyl-2-picrylhydrazyl) method.