Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Black pepper (Piper nigrum L.) is a famous spice of piperaceae family and commonly known as "King of Spices". Black pepper is also called "Indian Long Pepper" and mainly used in dried form and the dried form of pepper fruit is called peppercorns. Black pepper is originated in the tropical evergreen forest of the Western Ghats Mountains in India and commonly used in curry recipes. Many cultivars of black pepper are being cultivated in India. Karimunda is the most popular cultivar in Kerala. The other important cultivars are Kottanadan, Narayakodi, Aimpiriyan, Neelamundi, Kotta, Kuthiravally etc. Black pepper mainly used to treat diseases like diarrhea, fever, asthma, sinus, chronic indigestion, skin disorders, cholera and Ayurvedic and Unani systems use stem and root of pepper as important drug. The antimicrobial activity mainly tested for drug discovery, prediction of therapeutic outcome and epidemiology. Three different varieties of pepper in Kerala were selected for detection of antibacterial activity against E. coli and Bacillus subtilis.