• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Amor mundi

voorlopige memoires van een omwentelingskind 2025-2052

Steven Vromman
Paperback | Nederlands
€ 25,00
+ 50 punten
Levering 1 à 4 weken Haal af na 1 uur in 1 winkel(s). .
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

“Had ik mijn geboortedag zelf mogen kiezen, dan was het ongetwijfeld een mooie lentedag in 1950 geworden. Een winnend lot, goed voor pakweg 75 probleemloze jaren. Doorgaans de fase van ‘de Grote Versnelling’ genoemd. Maar het universum had andere plannen met mij. Ik kwam op de wereld op een te warme zomerdag in 2025. Typisch. Mijn geboortedag trefzeker bij de start van het logische vervolg op de Grote Versnelling: de Grote Botsing.”
Uit de memoires van Man Bashar Vande Putte.

De dag waarop Man Bashar Vandeputte wordt geboren, breekt een nucleaire oorlog uit. Het klimaat slaat op hol en de vertrouwde wereld valt in stukken uit elkaar. Mensen en gemeenschappen reageren op uiteenlopende manieren op dit ‘rad van onfortuin’. Hoopgevende initiatieven ontwikkelen zich, terwijl op andere plaatsen conflicten losbarsten. Man Bashar groeit op in BeterGent en maakt de omwentelingen vanop de eerste rij mee. Uiteindelijk zal hij zelf een belangrijke rol spelen in de historische keuze die de mensheid maakt. Welkom in de wondere wereld van lintbebossing, geenrichtingsstraten, zelfslachtboerderijen, hittetapijten, Collapsonauten, regenbommen, veganitariërs, droomkwekerijen en katrolwoningen.

“Wat de toekomst brengt, weet niemand. Behalve dan deze auteur. En ik, als lezer, zie in mijn glazen bol een verfilming en de prijs die we zullen moeten betalen voor het meest noodzakelijke verhaal. Jammer genoeg.”
Dimitri Leue, acteur en theatermaker“Steven Vromman voelt als geen ander hoe het ecosysteem waarvan we afhankelijk zijn, onder druk staat. Hij bezit de gave om hiermee aan de slag te gaan, als een pionier. Hij verraste me met deze roman, want een sterk verhaal is wat we blijkbaar nodig hebben. Dit boek ademt volledig de geest van Yuval Noah Harari, die ons wijst op de kunst van het verhalen vertellen. Ik deel de bezorgdheid die Steven voelt. Als je, als klimaatwetenschapper, al jarenlang ziet wat er rondom ons gebeurt in de natuur, dan begrijp je dat het hoog tijd is voor actie en gerechtigheid.”
Jill Peeters, weervrouw en international climate awareness expert.

Steven Vromman (1960).
Steven werd bekend met zijn Low Impact-project (2008). In een bekroonde documentaire reeks van Canvas kon het publiek volgen hoe hij zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ondertussen is Steven een van de meest gevraagde sprekers in het land en bedacht hij de ‘ecocomedy’, een originele vorm van infotainment. Hij brengt voorstellingen voor scholen, bedrijven, openbare besturen en organisaties. Hij publiceerde vijf non-ficti e boeken en begeleidt mensen en Organisaties rond toekomstdenken en actieve hoop. ‘Amor Mundi’ is zijn eerste roman.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
304
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789463969420
Verschijningsdatum:
12/01/2021
Uitvoering:
Paperback
Afmetingen:
160 mm x 240 mm
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 50 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
BACK TO SCHOOL

Schoolartikelen en planners

voor een vlotte start op 1 september
BACK TO SCHOOL
Standaard Boekhandel - Back to school
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.