Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Tomatoes belong to the Solanaceae (the nightshade family). Lycopersicon esculentum is a perennial plant in the tropics but in northern climates it is grown as an annual. Botanically this vegetable is a fruit (a berry). The tomato is a native of the Peru,Bolivia and Ecuador area of the Andes Mountains. It is found in great varieties and types,which are consumed worldwide, because of its highly nutritious values. Export of tomatoes from Pakistan is less because of post harvest losses. To reduce the post harvest losses,radiation was chosen as a treatment. The present study focused on the effect of Gamma radiation (cobalt-60) on tomatoes in order to check their effect on residing micro flora. For this purpose, micro flora of tomatoes was determined and different doses of radiation were given to tomatoes. The best dose optimizes was 1 kGy that not only reduces the micro flora but also increases the shelf life of tomatoes for a period of 21 days.