Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Italy, like the rest of Europe, owes a lot to the Columbian exchange. As a result of this process, in addition to potatoes, Europe acquired maize, tomatoes and most types of beans. All are basic elements of European diet and cookery today. The international importance of the potato today as the worlds most cultivated vegetable highlights its place in the Columbian exchange. While the history of the potato in the United States, Ireland, Britain and other parts of northern Europe is quite well known, little is known about the slow rise and eventual fall of the potato in Italy. This book aims to fill that gap, arguing why the potatos Italian history is important. It is both a social and cultural history of the potato in Italy and a history of agriculture in marginal areas. David Gentilcore examines the developing presence of the potato in elite and peasant culture, its place in the difficult mountain environment, in family recipe notebooks and kitchen accounts, in travellers descriptions, agronomical treatises, cookery books, and in Italian literature.