Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Garlic (Alliums sativum) is the second most widely grown bulb after onion. Garlic is a well-known spice used in many Asian, African and European countries. Its significant chemical composition makes it medically important as garlic exhibited antimicrobial, antioxidant, anticarcenogenic, antidiabetic activities. Microbial spoilage of garlic proved the chief cause of postharvest losses every year. In the present study, Allium sativum was subjected to gamma irradiation to lessen the surface microbial load, hence prolonging the storage life.The garlic samples were irradiated at different doses of 0.25, 0.50 and 0.75kGy. Analysis of Organoleptic qualities and native microbial flora was carried out for both irradiated and non-irradiated garlic. The results revealed that gamma irradiation significantly reduced the microflora without causing harm to the organoleptic qualities of garlic at 0.5kGy and enhanced shelf life for 1 month as compare to non-irradiated garlic.