• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Evenementen
  2. Lezing Sarah Vandoorne met 'Kleerkastvasten'

Lezing Sarah Vandoorne met 'Kleerkastvasten'

za 18 mei | 15:00 tot 16:00 uur
Huis Mulle de Terschueren
Ieperstraat 46
8700 Tielt
Meer informatie over deze winkel

Op zaterdag 18 mei signeert Sarah Vandoorne naar aanleiding van de Zero Waste Week haar boek 'Kleerkastvasten'. Jij komt toch ook?

Reserveer snel jouw plekje voor deze boeiende lezing in Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 46 in Tielt via deze link. De inkom bedraagt €1 en is ter plaatse te betalen.

Over 'Kleerkastvasten'

Een derde van de kleren in je kleerkast draag je nooit. Een ander derde draag je zelden. Negen op de tien kleren heb je een jaar lang niet aangeraakt. Je gooit meer kleren weg dan eender welke andere Europese consument en toch blijf je nieuwe kleren kopen. Omdat je het gevoel hebt dat je nieuwe kleren nodig hebt. Omdat je elke ochtend denkt dat je niets hebt om aan te trekken.

Dat wil de mode-industrie je immers doen geloven. Merken introduceren gemiddeld om de zes weken – sommige zelfs elke dag! – een nieuwe collectie. Als tegenreactie hierop besloot journalist Sarah Vandoorne om zes weken lang slechts zes kledingstukken te dragen. Wat begon als een ludieke actie groeide uit tot een jarenlang onderzoek waarbij ze elke schakel in de textielketen kritisch onder de loep nam. Waar komen onze kleren vandaan, hoe worden ze gemaakt, wie maakt ze en waar belanden ze als wij ze niet (meer) willen? Van België en Nederland over Marokko, Indonesië en Ghana tot India en Bangladesh: Sarah neemt je mee op haar zoektocht naar de herkomst en waarde van onze kleding.

Kleerkastvasten is een razend interessant, maar ook confronterend en urgent boek over het gebruiksvoorwerp dat we allemaal op onze huid dragen.