• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Evenementen
  2. Leesclub: 'Wat stilte wil' van Arthur Japin

Leesclub: 'Wat stilte wil' van Arthur Japin

wo 07 dec | 19:30 tot 21:30 uur
Standaard Boekhandel Vilvoorde
Leuvensestraat 59
1800 VILVOORDE
Meer informatie over deze winkel

Doe mee met onze leesclub!

Om de twee maanden komen we op woensdagavond om 19.30 uur bij elkaar. De leesclub vindt plaats in de winkel, de deelnemers zijn welkom vanaf 19.15 uur. We bieden jullie een gratis drankje aan...

De resterende data voor dit schooljaar zijn: 7 december, 15 februari 2023 en 19 april 2023. Zet ze alvast in je agenda.

Op woensdag 7 december bespreken we 'Wat stilte wil' van Arthur Japin. Het is de bedoeling dat je het boek gelezen hebt als je naar de leesclub komt. Met z'n allen praten we dan over ieders persoonlijke vragen, opmerkingen en bedenkingen. Hieronder lees je meer over het boek en de schrijver. (De volgende boeken maken we later bekend).

Belangrijk:
1) Je moet je steeds van tevoren inschrijven. Dat kan telefonisch of via e-mail. Er zijn maximaal 20 plaatsen. Vol = vol.
2) Als je het boek in de winkel komt kopen en je doet mee met de leesclub, dan krijg je 10% korting. Vraag de korting vóór je betaalt. Na het afrekenen kunnen we geen korting meer geven.
3) Ben je ingeschreven en kun je onverwachts toch niet komen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we je plaats aan iemand anders kunnen geven. We houden een wachtlijst bij.

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Schrijf je dan meteen in. Wij kijken ernaar uit!

Arthur Japin - 'Wat stilte wil'  

Over de schrijver

Arthur Japin (Haarlem, °1956) is een Nederlandse schrijver en acteur. Als kind kroop hij  al graag in andermans huid om aan de realiteit te ontsnappen. Op school werd hij gepest, zijn vader pleegde zelfmoord toen Arthur 13 was. In het begin van zijn carrière speelde hij rollen in het theater en op tv ('Flodder', 'Goede tijden, slechte tijden'), maar algauw werd hij voltijds schrijver. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Over het boek

Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is eind negentiende eeuw ondenkbaar voor een meisje uit haar milieu in Amsterdam. Met de opkomst van de vrouwenbeweging, het Palingoproer in de Jordaan en de oprichting van het Concertgebouw breekt echter een nieuwe tijd aan. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt, durft Anna haar eigen weg te gaan.
Zij oefent in stil verweer haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Dan blijkt dat zij buiten de macht van haar familie heeft gerekend…