• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten

De Standaard Boekhandel-leesclub in Vilvoorde is een groot succes. We komen om de twee maanden op woensdagavond om 19.30 uur bij elkaar. De leesclub vindt plaats in de winkel, de deelnemers zijn welkom vanaf 19.15 uur. We bieden steeds een gratis drankje aan.

De komende data zijn 15 februari en 19 april 2023. Zet ze alvast in je agenda.

Op woensdag 15 februari bespreken we 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' van Israel van Dorsten. Op woensdag 19 april bespreken we 'Tasmanië' van Paolo Giordano. Het is de bedoeling dat je het boek gelezen hebt als je naar de leesclub komt. Met z'n allen praten we dan over ieders persoonlijke vragen, opmerkingen en bedenkingen. Hieronder lees je meer over de aangekondigde boeken en schrijvers.

Belangrijk:

1) Je moet je steeds van tevoren inschrijven. Dat kan telefonisch of via e-mail. Er zijn maximaal 20 plaatsen. Vol = vol.

2) Als je het boek in de winkel komt kopen en je doet mee met de leesclub, dan krijg je voortaan 8% korting. Vraag de korting vóór je betaalt. Na het afrekenen kunnen we geen korting meer geven.

3) Ben je ingeschreven en kun je onverwachts toch niet komen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we je plaats aan iemand anders kunnen geven. We houden een wachtlijst bij.

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Schrijf je dan meteen in.

Woensdag 15 februari 2023, 19.30 uur

Israel van Dorsten: 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' (Waargebeurd)

Over de schrijver:

Op zondag 13 oktober 2019 verliet Israel de boerderij waar hij jarenlang werd vastgehouden en stapte een café in het Nederlandse Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had.

Over het boek:

In 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' beschrijft Van Dorsten zijn leven. Zijn vaders geloof en overtuigingen waren zijn realiteit: naar school ging hij niet, hij bestond niet eens voor de buitenwereld, en hij had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om hem en zijn gezin heen dwaalden en waarmee ze praatten. Bidden was hun enige redding, God zat altijd in zijn hoofd.

Toen kwamen de eerste scheurtjes in zijn geloof, en dat werden er geleidelijk steeds meer. Het internet was de sleutel voor zijn ontwikkeling. Hij zocht een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer zijn gedachten eindelijk vrij waren, voelde hij zich meer opgesloten dan ooit. Hij wilde weg uit de boerderij waar hij samen met zijn familie verborgen voor de buitenwereld leefde. Maar hoe? In dit boek vertelt Van Dorsten - die ondertussen een filmopleiding volgde en nu sociologie studeert – over zijn jeugd en bevrijding.

Woensdag 19 april 2022, 19.30 uur

Paolo Giordano : Tasmanië

Over de schrijver

De Italiaan Paolo Giordano (Turijn, °1982) studeerde in 2007 cum laude af in de natuurkunde. Zijn eerste boek, 'De eenzaamheid van de priemgetallen' won verschillende prijzen, waaronder de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs de Premio Strega. Er werden meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

De schrijver bracht na zijn debuutroman enkele korte verhalen uit en zijn tweede roman, 'Het menselijk lichaam' verscheen in 2013. Een jaar later verscheen 'Het zwart en het zilver'. In 2018 schreef hij 'De hemel verslinden' en in 2020 'In tijden van besmetting'.

Over het boek

Dit is een roman over de toekomst. Een toekomst die we vrezen en waarnaar we verlangen, een toekomst die we kunnen veranderen, een waar we nog aan kunnen bouwen.
In 'Tasmanië' staat een man centraal die misschien nooit vader zal worden en die geconfronteerd wordt met twijfels en verleidingen. In zijn huwelijk zoekt hij naar evenwicht en hij is – net als de vrienden met wie hij is opgegroeid – altijd vol vertrouwen in de ratio geweest. Maar hoe ga je om met de angst en kwetsbaarheid die je overvallen wanneer je de controle op de wereld om je heen verliest?
'Tasmanië''is een levendige, gevoelige roman die alleen geschreven had kunnen worden door Paolo Giordano. Met zijn empathische, scherpe blik op het leven van vandaag in al zijn facetten – geloof, wetenschap, klimaat, ouderschap, liefde – beschrijft hij hoe wij allemaal op zoek zijn naar een plek, een Tasmanië, waar nog een toekomst mogelijk is.