• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Guy Tegenbos vertelt over 'ons land België'
Lezing Guy Tegenbos

Guy Tegenbos vertelt over 'ons land België'

vr 13 aug | 10:00 tot 12:00 uur
Schouwburg Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
Meer informatie over deze winkel

Op vrijdag 13 augustus geeft Guy Tegenbos een zomerlezing over niet alleen het verleden, maar ook de toekomst van België.

Meer dan 30 jaar heeft Guy Tegenbos als journalist bij De Standaard gewerkt. Zijn pen is scherp, zijn analyses verhelderend en zijn commentaren ter zake. Geen wonder dat hij een gezaghebbende stem is in het maatschappelijk debat. Als spreker gaat hij dieper in op de politieke actualiteit of de beleidssectoren die hij reeds vele jaren volgt en als geen ander kent.

Wie is Guy Tegenbos?

Guy Tegenbos startte zijn carrière buiten de journalistiek. In de jaren zeventig was hij onder meer onderzoeker aan de Katholieke Universiteit Leuven en beleidsmedewerker aan de Universiteit Antwerpen, twee universiteiten waar hij politieke en sociale wetenschappen studeerde.

Vervolgens werkte hij vijf jaar voor de overheid, meer bepaald voor de minister van Cultuur en voorzitter van de Vlaamse Regering, Rika De Backer, en voor de minsiter van Onderwijs, Daniël Coens. In 1984 maakt hij de overstap naar de media en gaat hij aan de slag bij De Standaard. Vandaag is hij er Senior journalist en schrijft hij nog columns.

Tickets aan € 15 te verkrijgen aan het onthaal van het Cultuurcentrum Knokke-Heist.