• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Jean-Jacques Sempé

Boeken van Jean-Jacques Sempé

Boeken van Jean-Jacques Sempé

Jean-Jacques Sempé (Bordeaux, 17 augustus 1932) is een Frans cartoonist, illustrator en stripauteur. 

Sempé werd geboren in Bordeaux. Hij was als kind een ongehoorzame leerling, wat ertoe leidde dat hij van school werd gestuurd en op zeventienjarige leeftijd begon te werken. Hij werkte eerst als assistent bij een wijnhandelaar, alvorens zich in te schrijven in het leger. Hij besloot zijn militaire diensttijd in Parijs te dienen. 

Op zijn negentiende begon Sempé humoristische tekeningen te maken. Vanaf dat moment werkte hij als illustrator voor verschillende bladen, zoals L'Express en Paris Match. 

Vanaf 1954 verscheen zijn strip Le Petit Nicolas. Nicolas, de hoofdpersoon, was al eerder verschenen in Sempés cartoons, maar René Goscinny had hem op het idee gebracht een eigen stripverhaal rond dit figuurtje te maken. Goscinny schreef de scenario's voor deze strip - onder pseudoniem. In 1959 besloten ze echter de reeks om te vormen naar geschreven verhalen, waarvoor Goscinny de scenario's bedacht en Sempé de illustraties leverde. De reeks verscheen vanaf 1960 in het blad Pilote. 

Verder is Sempé bekend vanwege zijn poster-achtige illustraties. Hij gebruikt hiervoor vaak zachte aquarelkleuren. Sempé heeft meer dan zeventig covers voor The New Yorker getekend.

Bron: Wikipedia

Standaard Boekhandel

Alle boeken van Jean-Jacques Sempé

200 resultaten

Filteren
24 van 200 resultaten getoond