Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Wheat is the major crop of Rabi season. Weeds are considered as one of the major constraints in wheat cultivation. Most of the increase in production will have to manage from integrated use of resources, as the land area under wheat is not expected to expand further and the productivity of wheat is going very low might be due to adoption of cereal-cereal (Rice-Wheat) cropping system, late sowing, poor weed management and imbalance fertilization, etc. Among these causes of low productivity, reduction in wheat yield has been very substantial due to the infestation of weeds. The prominent weeds noted in wheat fields are Phalaris minor, Chenopodium album, Anagallis arvensis, Avena fatua, Convolvulus arvensis, Lathyrus aphaca, Cyperus rotundus and Cynodon dactylon etc. which alone cause 33 per cent reduction in wheat yield. Considering the above facts in view, this book will serve as an educational tool and provides solid background information for the readers who have interest in agronomic field crops and how to manage weeds and to control weeds for the wheat crop through different herbicides.