Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Damsons aims to raise interest in damsons, provide recipes to facilitate their increased use by home cooks, and encourage the uninitiated to sample this wonderful, ancient fruit. Since the 1700s, damsons have been grown and enjoyed, but they are considered a rare fruit. This book celebrates them, and will appeal to lovers of heritage fruits, historical recipes and cookery. Sarah Conrad Gothie places the damson in historical context, explaining the fruit's cultural significance. Through archival research, she traces damson cultivation and use in the UK and the US. Damson 'culture' includes folklore, interviews with farmers and enthusiasts, and an ethnographic account of Damson Day in the Lyth Valley, celebrated in Spring as the blossom heralds the arrival of warm weather. The recipe section offers a curated selection of recipes both new and historical (adapted for contemporary home cooks).