Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
India is a primary centre of egg plant (Solanum melongena L.) and having large genetic diversity. Brinjal is the most common popular and widely grown, vegetable crop of both tropic and sub -tropics of the world. Looking at the present situation, it is clear that we are not meeting the demand of food nutritional security. For improving productivity of brinjal, the genetic diversity is important as the individual plant selection is solely dependent on variation. To plan appropriate breeding programme and evolve high yielding cultivars with resistance to pest and diseases, the plant breeder must posses adequate knowledge on variability, genetic divergence, character association and the extent of contribution of each character to fruit yield. The book presents practical result of genetic variability, correlation, path co-efficient and diversity in brinjal which is very valuable for crop improvement through selection of parents in crossing programme. All basic aspects according to variability and it's importance have been briefly described in depth.