Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
High quality seed is the key for successful agriculture in modern era. Seed priming is an invigoration treatment to improve the seed vigour. Seed priming is a technique of controlled hydration of seed to improve its performance and is widely used by improving the rate and uniformity of germination and decreasing seed sensitivity to external factor. Three fundamental aspects of seed priming are osmotic potential, priming temperature and priming duration. During priming the moisture content of a seed is controlled by soaking the seed in aerated salt or compounds of higher molecular weight such as polyethylene glycol (PEG). In okra, because of poor germination and seedling establishment the seed priming technique is highly effective and suitable. Hydro priming (soaking in water) is a common practice at farmer s level, but no systematic work has been done so far. Keeping the above facts in view, this book was written describing the effects of halo-priming and hydro-priming on biochemical and physiological changes in seed quality of okra germplasm. It also ascertains the relationship of priming with seed vigour in okra.