Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The Book content role of phosphorus and iron on yield, yield attributes and quality parameters ofchickpea. Pulses occupy a unique position in every known systems of farming all over the world. Their inclusion as main, catch, cover, green manure and intercrop in crop rotation keeps up soil alive and productive. Pulses are the main sources of protein for the major population of the country. Among pulses chickpea (Cicer arietinum L.), the premier pulse crop of India, popularly known as Gram or Bengal gram is mainly grown in Rabi season. It is the member of family Leguminaceae and sub family Papilionaceae. Chickpea is a rich source of highly digestible dietary protein (17-21 per cent), carbohydrate (61.5 per cent) and fat (4.5 per cent). It is also rich in Ca, Fe, niacin, vitamin-B and vitamin-C. It's leaves contains malic acid which is very useful for stomach ailments and blood purification. It being a pulse crop enriches the soil through symbiotic nitrogen fixation.