Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Race and Repast: Foodscapes in Twentieth-Century Southern Literature examines the literary foodscapes of the American South--from Jim Crow-era kitchens where White and Black Southerners reacted against racial mores, to the public dining spaces where Southerners probed the limits of racial identity, to the lunch counters that became touchstones of the Black Freedom movement. Mining literary texts by iconic authors like Ernest Gaines and Walker Percy to demonstrate that "food reflects and refracts power," Urszula Niewiadomska-Flis wields food studies as a revelatory lens through which to view a radically segregated society that was often on the cusp of violence. Niewiadomska-Flis also provides a rich and succinct introduction to scholarship in Southern studies and food studies, making Race and Repast a compelling read that offers countless insights to experts as well as readers exploring these areas of research for the first time.