Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The preservation of large collections of microbial cultures is often a major problem in most food & pharmaceutical industries . Variation in physiological or in morphological characteristics is frequently an undesirable consequence when stock cultures are held for some time, unless special methods are used in the preservation process. Microorganisms are generally maintained by culture collection centers which are set up with the prime objective of conserving microbial diversity and valuable germplasm.Sometimes these authentic cultures also help in identification of unknown strains. Since, it is difficult to maintain them on their nutrient culture media; it is therefore recommended to use some special devices to maintain these cultures. In our present study, we have tried to device any new technique which costs almost negligible to any preservation.We have used coconut rope to preserve different fungal strains. Coconut rope is cheap and readily available agricultural byproduct and its use as a preservant would be very economical method.