• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Natuur
  3. Wetenschap
  4. Biologie
  5. Iron Nutrition and Interactions in Plants

Iron Nutrition and Interactions in Plants

"Proceedings of the Fifth International Symposium on Iron Nutrition and Interactions in Plants", 11-17 June 1989, Jerusalem, Israel, 1989

Hardcover | Engels | Developments in Plant and Soil Sciences | nr. 43
€ 503,95
+ 1007 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Many agricultural crops worldwide, especially in semi-arid climates, suffer from iron deficiencies. Among plants sensitive to iron deficiency are apples, avocado, bananas, barley, beans, citrus, cotton, grapes, peanuts, pecans, potatoes, sorghum, soybeans, and numerous ornamental plants. Deficiencies are usually recognized by chlorotic, in new leaves and are typically found among sensitive crops grown in calcareous or yellowed, interveinal areas soils which cover over 30% of the earth's land surface. Iron deficiency may lead, in extreme cases, to complete crop failure. In intensive agriculture on calcareous soils, iron often becomes a major limiting nutrient for optimal crop production, thus, correction of iron deficiency is required. Various chemicals and practices are available. They are, however, costly and do not always result in a complete remedy of the deficiency. Crucial questions relative to the cost-benefit equation such as the recovery rate of plants and the long-term fertilizing effect have not yet been resolved. The complexity of iron nutrition problems requires an understanding of the chemistry of iron oxides in soils, of the chemistry of both natural and synthetic chelates, of rhizosphere microbiology and biochemistry, and of the physiological involvement of the plant in iron uptake and transport.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
380
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 43

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780792310952
Verschijningsdatum:
31/03/1991
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
178 mm x 254 mm
Gewicht:
898 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 1007 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
CADEAU

Onze must-reads: hét eindejaarsgeschenk

Vul een gat in iemands lectuur
CADEAU
GDABD Must-read
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.