Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The Flat Tress oyster, Isognomon alatus (Gmelin, 1791) is a sessile intertidal bivalve of coastal ecosystem. There is great concern over future effect of ocean acidification (high carbon dioxide concentration, lowering of ocean pH) on calcifying marine organisms (e.g. oysters). We examined how the ocean's present and projected lowering of pH will impact on the growth of Isognomon alatus. Isognomon alatus cultured under laboratory controlled projected 21st century pH levels (~7.8) demonstrated thinning of shell, decrease in weight and negative growth rates (-0.56 + 0.36 mg g-1day-1). In contrast, I. alatus cultured within coastal waters of Mangrove Bay Estuary, Bermuda, under a ambient pH gradient (~8.1) displayed weight gain and positive growth (0.26 + 0.23 mg g-1day-1) although exposure to lower pH levels (~7.4) during low tide. The results indicate the sensitivity of oysters to acidified waters. The book provides understanding on the survival of oysters in acidified coastal waters and mangrove lagoons. The book is useful for oceanographers, biologist, ecologist and environmentalist and aquaculturist.