Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Pulses are the important crops in India and the main source of vegetable protein. The major protein component of Indian diet comes from pulses. Pulses can be successfully raised in summer where adequate irrigation facilities are available. Green gram is one of the major pulse crops in India, which is cultivated in arid and semi-arid region. Fertilizers, even though comparatively a costly input of production, are essential for securing higher yields. The prudent use of fertilizers with appropriate method and time of application are the prime importance in securing higher and economic yield. Phosphorus and sulphur play a vital role in the nutrition of plants. In fact; these are the nutrients, which lack mostly in the soils. Analysis of Indian soils has indicated that soils are medium to low in the phosphorus and deficient in sulphur. Therefore, application of phosphorus and sulphur fertilizers becomes important both from quality as well as production point of view. Keeping the above facts in mind, this research experiment was carried out.