Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Rapeseed and mustard are multipurpose crops traditionally cultivated in almost all of the agroecosystems of the world. All parts of the rapeseed and mustard plants can be used as food, fodder, feed, salad, condiment or traditional medicine etc. Genetic improvement of these crops has played an important role in livelihood improvement of people of the developed world. Mustard seed is nowadays viewed in the prism of biofuel, which needs proper genetic manipulation. This book is an outcome of a PhD project of University of the Punjab, Lahore. It explores genome relationship of the cultivated oilseed of the genus Brassica. The tools employed for elucidating genome biology included the results obtained from interspecific hybridization, preferential pairing within and among the induced auto and amphiploid sporocytes. Depending upon the crossibility patterns, genomic interactions at amphiploid and autotetraploid levels, and chromosomal behavior during diploidization of polyploids; the origin of rapeseed and mustard is elaborated.