Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Muskmelon (Cucumis melo Linn.) is one of the important but under exploited vegetable crop. In 'Ayurveda' and 'Unani' medicines, muskmelon is stated to possess a cooling effect on the body system. Further, it is a demulcent, diuretic and aphrodisiac. It is applied as a lotion in several skin conditions. The roots have emetic and purgative properties. Inspite of the fact that muskmelon is grown extensively and have aesthetic value, not much work has been done on the improvement of complex quantitative characters such as fruit yield, its components and quality of fruits. Like other cucurbitaceous crops, there is ample scope for its improvement, particularly in fruit yield through a breeding programme. But very little systematic attempts have been made to improve the existing land races. The present investigation was undertaken to obtain genetic information like genetic variability, correlation coefficient, path analysis and genetic divergence in muskmelon.