Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The current study was carried out to investigate the effects of gamma irradiation on the epiphytic microflora and ripening process of the green Dwarf Cavendish bananas harvested at three-quarter stage of the maturity. The mature green bananas were irradiated using Cobalt-60 as the source at different dosages of 0.5, 0.75 and 1.0 kGy. The mean life of both the experimental and control group of fruits was analyzed under ambient conditions. For all the treatments the microbial potential, the decay percent and the ripening behavior of the fruits were recorded. Results revealed that the applied radiation doses reduced the decay, delayed ripening process and greatly inhibit the microbial growth (total bacterial and fungal count) thereby enhancing the shelf life of bananas. Irradiation dose of 1.0 kGy was found to be the most effective dose to positively maintain the stored bananas under ambient conditions. The shelf life was enhanced by 14 days.